dilluns, 7 de juliol del 2014

La porta de la MARE



"Según la tradición pagana, la espiritualidad vinculada a la tierra y a los ritos de fertilidad que las humanas y los humanos rendían en la época prehistórica, esos tres colores (blanco, rojo y negro) son una de las formas de representación de la triple diosa, o también son los tres aspectos de la diosa madre: lo que nace, lo que da la vida y lo que muere. Los tres colores también se vinculan con diferentes momentos de la vida de una mujer en relación a la ausencia-presencia de la menstruación. Un primer momento, blanco, sería la niña: no tiene la regla. El segundo momento sería el rojo: la llegada de la regla con la posibilidad, que no determinismo de que la mujer pueda estar embarazada y se convierta en madre. El tercer color, el negro, sería el que representa a la anciana y es aquel en el que, definitivamente, la regla se retira."

Cita del artículo de Núria Beitia "Pensar (y decir) la relación con la madre" http://www.raco.cat/index.php/DUODA/article/view/202046/270359
Foto: Mandala de la Triple Diosa creado por Sophia Style


Aprofito la introducció de Núria Beitia i Sophya Style, amb qui vaig tenir el plaer de fer el Viaje de la Mujer Cíclica, a Camallera per obrir les portes que l'equip fa unes setmanes que està dansant: la PORTA de la MARE.
Aquest portal és la possibilitat de donar la vida. Això vol dir aprofitar les forces generatives de l'Univers dins nostre per a donar a llum fills, filles, projectes laborals, formes de convivència, noves maneres d'estimar, llibres, dibuixos, etc etc. Prendre consciència de l'arquetip de la MARE en nosaltres, siguem dones o homes, joves o grans, és poder il·luminar i acompanyar els nostres somnis, els nostres desitjos, les nostres il·lusions, la nostra tendresa. És fer-nos càrrec i acompanyar perquè allò que és important per a nosaltres pugui fer-se carn, realitat en aquest món.
Desitjo un molt bon viatge al CERCLE de DONES del Projecte del Sóc Dona. Sóc que aquest dissabte ens trobarem per a saber de qui som filles, qui és la nostra mare en minúscula i en majúscula, i per ajudar-nos a mirar allò que és important per a cadascuna.
Bon viatge en Lluna Plena!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada